Abtenhuis

A la carte niet op zaterdag avond en zondag middag verkrijgbaar Voorgerechten

Kaaskroketten / 1 stuk
11 €
Kaaskroketten / 2 stuks
16 €
Duo van garnaal en kaaskroket
20 €
Garnaalkroket / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketten / 2 stuks
22 €
Scampi Black Tiger

Diabolique of lookboter

24 €
Leng

Fregola sarda/ citrus pesto/ schorseneer/ prei/ mousseline

24 €
Fazantfilet

Pithivier/ grondwitloof/ schorseneer/ opgelegde bessen/ witloof met madeira

26 €

Hoofdgerechten

VIS

Scampi Black Tiger

Verse frietjes / slaatje
Diabolique  of Lookboter
 

32 €
Vis v/d dag

Kastanje agnolotti/ butternut/ mimolette/ vélouté grijze garnaal

33 €



VEGGIE

Berloumi (voorgerecht)

Fregola sarda/ citrus pesto/ schorseneer/ prei/ mousseline

24 €
Cassoulet van tofu (Hoofdgerecht)

Curry/ jasmijnrijst/ beukenzwam/ boerenkool

28 €



VLEES

Diamanthaas van rund

Met verse frietjes en slaatje
keuze uit: gemalen peper / béarnaise / natuur / champignon

38 €
Gelakte varkensfilet

Knolselder/ spruitjes/ kweepeer/ oesterzwam/ amandelkroket/ jus Faro

30 €
Filet van hert

Knolselderstructuren/ kweepeer/ oesterzwam/ boerenkool/ amandelkroket/ wildjus mirroir 

40 €

Dessert

Artisanaal

Voor de bereiding van ons vanille-ijs gebruiken we steeds verse vanillestokjes.
Onze melk halen we bij boer Poelaert in deelgemeente Moerbeke,
waar zijn vrouw iedere ochtend om 7 uur start met het melken van de koeien. 

Dame Blanche
14 € / pp
Coupe vanille
11 €
Coupe bresilienne

karamel / nootjes

12 €
Coupe advocaat
12 €
Marquiche

Braambes/ walnoot/ pralinéijs/ conference peer/ koffie

15 €
Kinderijsje

Vanille met smarties of marshmallows

8 €
Kaasbordje
15 €

Kids

Kaaskroketjes / 1 stuk
11 €
Kaaskroketjes / 2 stuks
16 €
Garnaalkroketjes / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketjes / 2 stuks
22 €
Duo van garnaal-en kaaskroket
20 €
Balletjes in tomatensaus

Met frietjes

20 €
Kipfilet

appelmoes/ champignonsaus / frietjes

18 €
Hamburger

Met salade en frietjes

20 €
Kinderijsje vanille

met marshmallows of smarties

8 €




Lunch

Vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Soepje parmentier van pastinaak
Zalmfilet

Fregola sarda/ citrus pesto/ prei/ mousseline





Vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Gerookte zalm

Toast/ zure room

Eendenfilet

Pommes chateau/ wortel/ witloof op z'n vlaams





Vrijdag 31 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Waldorfsalade met serranoham

Zuurdesem

Steak 'beurre maïtre d'hotel'

Frietjes/ salade





Vrijdag 7 en zaterdag 8 november (vanaf 12u/ 26€ pp).

Vélouté van knolselder

Kastanje crumble

Gebakken Leng

Hollandaise/ pommes puree/ gebraiseerde prei





Vrijdag 14 en zaterdag 15 november (vanaf 12u/ 26€ pp).

Boschampignon risotto
Konijn met pruimen

Seizoensgroentjes/ amandelkroketten





Vrijdag 21 en zaterdag 22 november (vanaf 12u/ 26€ pp).

Scampi lookboter
Varkens spiering

gesauteerde spruitjes/ gebakken aardappel/ mosterdjus





Vrijdag 28 en zaterdag 29 november (vanaf 12u/ 26€ pp).

Tataki van zalm

Rijstnoodles/ oosterse dressing

Kippendij

Koolsla/ appelcompote/ kroketten/ sauce espagnole





Vrijdag 5 en zaterdag 6 december (vanaf 12u/ 26€ pp).

Goujonette van vis v/d dag

Tartaarsaus/ kruidenslaatje

Brasvar worst

Winterse stoemp/ rode kool/ demi glace





Vrijdag 12 en zaterdag 13 december (vanaf 12u/ 26€ pp).



1 & 11 november menu

Uitsluitend 1 & 11 november verkrijgbaar

Hartige hapjes
Sukade 'Parmentier'

Puree Ratte aardappel/ tempura van boerenkool/ gemarineerde rode kool/ citrus

Coquille

Palingcrunch en ijs/ gelakte butternut/ crème van boschampignon/ limoenblad jus

Sorbet van kweepeer

Roze peper/ porto

Wellington van hert

Pastinaak/ grondwitloof/ wortel/ knolselder/ wildjus

Paris-Brest

Praliné/ melkchocolade cremeux/ gember/ sinaas

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Menu ALL-INN 100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Abdijmenu

Van 17 oktober tot en met 21 december

Hartige hapjes
Leng

Fregola sarda/ citrus pesto/ schorseneer/ prei/ mousseline

Coquille*

Kastanje agnolotti/ butternut/ mimolette/ vélouté grijze garnaal

Soep 'Parmentier' van pastinaak

Gerookte makreel

Gelakte varkensfilet

Knolselder/ spruitjes/ kweepeer/ oesterzwam/ amandelkroket/ jus Faro

Marquiche

Braambes/ walnoot/ pralinéijs/ conference peer/ koffie

of 

Kaasbordje (+8,00)

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-IN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperiteif maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Kaasbordje als extra gerecht 15 euro
Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Vegetarische menu

Van 17 oktober tot en met 21 december

Hartige hapjes
Berloumi

Fregola sarda/ citrus pesto/ schorseneer/ prei/ mousseline

Kastanje agnolotti*

Koningsoesterzwam/ butternut/ salie/ schuim van cèpes

Soep 'Parmentier' van pastinaak

Gerookte amandel

Cassoulet van tofu

Curry/ jasmijnrijst/ beukenzwam/ boerenkool

Marquiche

Braambes/ walnoot/ pralinéijs/ conference peer/ koffie

of

Kaasbordje (+8,00)

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-IN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Kaasbordje als extra gerecht 15 euro
Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Wildmenu

Van 17 oktober tot en met 21 december

Hartige hapjes
Fazantfilet

Pithivier/ grondwitloof/ schorseneer/ opgelegde bessen/ witloofjus met madeira

Kwartel*

Kastanje agnolotti/ butternut/ salie/ schuim van cèpes

Soep 'Parmentier' van pastinaak

Gerookte makreel

Filet van hert

Knolselderstructuren/ kweepeer/ oesterzwam/ boerenkool/ amandelkroket/ wildjus mirroir

Baba au rhum

Roomijs van spiced rhum/ kokoscremeux/ limoen

of

Kaasbordje (+8,00)

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-IN (4 gangen) 85 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 100 euro

Inclusief apertief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)
Kaasbordje als extra gerecht 15 euro







Jaarlijks verlof

Van 22 december tot en met 15 januari







Afhaalkaart

afhaalkaart